Viszketés és düh
Szerző:
Kategóriák: Egészség

A düh és a viszketés összefüggése

Mindannyian arra vágyunk, hogy végig tudjuk aludni az éjszakát, hogy a bőrünk szép és egészséges legyen. Nyáron minden szégyenkezés nélkül ki tudjunk menni a strandra vagy vízpartra a rég nem használt fürdőruhánkban. A viszketés már elviselhetetlenné vált, nem hagy egy pillanatnyi nyugtot sem.

Ezt miért nem tehetjük meg? Mert tele van a bőrünk kiütésekkel, viszkető, száraz, esetleg nedvedző foltokkal. Elcsúnyítanak minket ezek a csalánkiütések vagy pikkelysömör. Szívesen hordanánk ujjatlan blúzt vagy szoknyát, de akkor mindenki látná, hogy milyen csúnya a bőrünk. És félnek attól, hogy nem vagyunk-e fertőzőek. Taszító látvány, elveszítjük a barátainkat, nem megyünk emberek közé. Elmagányosodunk mindezt azért, mert a bőrünkön vannak kiütések, foltok, sebek. A viszketés és vakarózás már szokásunkká vált, nem tudunk szabadulni tőlük.

Kipróbáltál minden kencét, minden csodaszert, esetleg különféle szteroid injekciókkal is kezeltek, amitől csak meghíztál? Nem hiszel már semmiben, hiszen évek óta küzdesz a bőrproblémáddal. Elmentél már bőrgyógyászhoz, természetgyógyászhoz, mindenféle kivizsgáláson keresztül mentél, de nem változott semmi. Szedtél rá pirulákat, kentél magadra kenőcsöket, drága és nem használó testápolókat, tusfürdőket is beszereztél, de  a várva várt hatás elmaradt. A viszketés csak nem enyhült. Sőt, volt olyan gyógyító, aki azt mondta, tanulj meg a problémáddal együtt élni.

Ekkor csalódottan, reménytelenül felsóhajtasz. Valóban, nincs kiút? Tényleg nincs megoldás?

De van. Ugyanis minden bőrprobléma, mint minden egyéb betegség mögött érzelmi, lelki okok húzódnak meg. A viszketés arra ösztönöz, szinte kényszerít, hogy vakarózz. Vakarással valamit felszínre kell hozni, ami a tudatod mélyén ott lapul. Valamilyen régi sérülés, érzelmi trauma, vagy felgyülemlett stressz, düh és agresszió, amit már régen ki kellett volna adnod magadból, de nem tudod, hogyan tedd, hogy ne sérts meg, ne bánts meg másokat. Tudod, hogy ki kellene állnod magadért, hogy képviselned kellene a saját érdekeidet, szükségleteidet, de mi lesz akkor, ha ezért mások megsértődnek. Akkor, azt gondolod, elveszíted a szeretetüket, figyelmüket, társaságukat.

Inkább vakarózol, szenvedsz. Pedig van megoldás.

Ha engeded magadnak, hogy megismerd azokat az okokat, amik a bőrproblémáidat okozzák, nincs többé viszketés, nincs többé vakarózás. Végig tudod aludni az éjszakát, nem kell többé szégyenkezned tested miatt. Kimehetsz a strandra, bátran levetkőzhetsz a szerelmed előtt, nincs többé takargatnivalód. Újra szép és egészséges lehet a bőröd.

Nem kell tovább küzdened a foltokkal, sebekkel, kiütésekkel. Eldobhatod azokat a vegyszereket, amiket évek óta kensz magadra, hogy legalább tünetmentessé tudd tenni magad. Nem kell rengeteg pénzt kifizetned feleslegesen. Szánd rá magad, hogy a dolog végére jársz, megtudod, mi akar a felszínre törni, és oldd meg!

Miben tudok neked segíteni?

Gratulálok a döntésedhez, hogy végére akarsz járni a dolognak! Nagyon büszke lehetsz magadra, hiszen nem volt könnyű meghoznod ezt a döntést, hogy még ezt az utolsó utáni lehetőséget kipróbáld!

Gyere el, és együtt megtaláljuk a gyökereket, amik ehhez az állapothoz vezettek.

A szép bőrért megéri!