Türelem és rendíthetetlenség – hit

 

Türelem: mit is rejt ez az egyszerű szó? Sokat és keveset. Sokat, ha nem vagyunk a türelem birtokában, hiszen várakozni a legnehezebb, ha mindent azonnal akarunk.

Keveset, amikor valamire várnunk kell. Ekkor önmagában a türelem kevés, hisz rendíthetetlenül hinnünk kell benne, hogy a várva várt eredmény megérkezik.

Azonnal és most akarom az eredményeket!

 

“Ha fát ültettél, türelemre van szükség. Nem húzhatod ki naponta a földből, hogy megnézd, mennyit nőtt a gyökere.”

Gyakran megesik, hogy a dolgok mennek a maguk útján, de mi ebből nem sokat érzékelünk. Nincsenek látványos eredmények, nincs nagy változás, nincs csodaszerű gyógyulás. Csak mennek a dolgok.

De benn a mélyben, egészen benn, önmagunk mélyén történnek a dolgok, változik minden. Csak még nem látható. Csak még nem kézzel fogható. De történik, folyik a változás. Megy a maga útján.

Hogyan működik?

Elmesélem egy történetemet. Rám is gyakran jellemző volt, de még esetenként ma is, hogy türelmetlen voltam, és nem tudtam kivárni a gyümölcs érését:
Lichit vásároltam, és úgy gondoltam, milyen érdekes is lenne, ha ebből a magból lichi növényt nevelnék. Nem töprengtem sokáig, hanem fogtam vagy 10-15 magot, és vattapárna közé tettem, és locsolgattam minden nap. Emlékszel még, amikor iskolás korunkban babot kellett így csíráztatni. Nos, a magokkal hetekig nem történt semmi. Ha láttál már lichi magot, tudod, hogy egy majdnem egy milliméteres bőrszerű héja van. Nos, a harmadik héten megtörtént, amit már annyira vártam.

Elkezdtek csírázni a magok. Mikor olyan fél centisek voltak a csírák, elültettem őket a cserépbe, kitettem meleg napos helyre őket, és locsolgattam igény szerint. Megint vagy két-három hétig nem történt semmi! (látszólag!).

Már annyira türelmetlen voltam, hogy egy cserepet megbontottam, mert azt hittem, elpusztultak a csírák. De legnagyobb meglepetésemre, már csak mintegy egy milliméter hiányzott ahhoz, hogy a kis növényke kibújjon a földből. Persze, a megbolygatott növényke elpusztult, de ott maradt még másik tíz. Azokat már nem piszkáltam, mert tudtam, hogy hamarosan kibújnak ők is. És nem telt bele két-három nap, amikor valóban, valamennyi  cserépben kis növényke volt látható.

Ebből is látszik, hogy, amikor például magunkon dolgozunk, a fejlődésünk érdekében megteszünk sok mindent, és látszólag! nem változik semmi, nem szabad türelmetlenkednünk.

Mert a mélyben igenis elkezdődött a folyamat, a fejlődés, változás. Csak idő kell hozzá, hogy látványos eredmények legyenek.

Nem szabad azonnali eredményekre számítani, mert akkor nagy lesz a csalódásod.

Tavasszal elkezdenek virágozni a gyümölcsfák is. Az almafa is elsőként borul virágba. És csak ősszel, szeptember-októberben lehet szüretelni. Sok idő kell az éréshez. Nagyon sok idő.
Gondolj csak bele: ami több év, évtized alatt alakult ki, vagy romlott el, nem fog egyik pillanatról a másikra megváltozni, meggyógyulni.

A türelem olyan fa, amelynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.  (Perzsa közmondás)

Jó, jó, de hogyan tudom elérni?

Legfontosabb célkitűzésem az életben, hogy megmutassam neked, hogyan lehet türelem és hit segítségével felépíteni a boldog és harmonikus életet. Megtanítalak arra, hogyan tudod a régi, beégett mintákat átírni, gyökeresen megváltoztatni az életedet!

Mit tudok neked ajánlani?

Hogy lásd, mennyire akarok neked segíteni, kapsz tőlem egy egyórás INGYENES beszélgetést, ahol megkeressük, hol akad el a türelem áramlása, hol vannak akadályok. Ez a beszélgetés lehet személyes találkozón, vagy akár Skypon keresztül is. Még csak utaznod sem kell!

Csak annyit kell tenned, hogy felhívsz, vagy írsz nekem, hogy időpontot tudjunk egyeztetni!

NE KÉSLEKEDJ! HÍVJ MOST!

Címkék:, ,