Megtanítalak a stresszoldásra – érintésterápia

„Olyan jó dolgom, mint az anyukám hasában, soha nem volt.”- mondjuk sokan. Vagy mégsem? Mégsem volt olyan jó ott benn? Vagy csak úgy gondoljuk, hogy zavartalan és háborítatlan volt ez az életszakaszunk?

Magzat a kilenc hónap során pontosan átéljük mindazt, ami az édesanyjánkkal történik. Az anya stressz-hormonjai az mi vérkeringésünkbe is bekerülnek, de ennél többről van szó: magzatként nagyon jól halljuk, „tudjuk”, ha tetszik „pszi –szűrőinken érzékeljük” ami odakint történik, és ami meglepő: értjük is, mivel teljességgel édesanyánk lelkiállapotára vagyunk hangolódva. Például anyukánk megijed,  magzatként mi is összerándulunk. Ezeket a benyomásokat nevezem ős-stressznek. A születés után következő életszakaszban ismét érhetnek bennünket a magzatihoz hasonló helyzetek. Minden új kihívás (például új munkahely) hasonlít egy új megszületéshez, minden folyamat hasonlít a méhen belüli fejlődéshez, vagyis úgy fogunk hozzáállni ezekhez a helyzetekhez, ahogyan magzatkorunkban „megtanultuk”: rendszerint félelemmel, pánikkal, behúzódással, dühvel.

A módszert németországi természetgyógyászok és pszichológusok fejlesztették ki. Voltaképpen speciális „masszázsról” van szó. Vannak speciális energiapályák a testünkön, amelyek „emlékeznek”  minket ért traumákra, bántásokra, és a sejtmemória szintjén rögződött, nem tudatos emlékek a módszer segítségével előhívhatók, és feldolgozhatók.

Egyszerű stressz-oldó módszer, amellyel a magzati életben, már a fogantatás pillanatától megélt traumatikus élményeket tudjuk feloldani. Még ma is találkozunk olyan nézettel, hogy a magzat élete az anyaméhben maga az idillikus lebegés, gondtalan időzés az Aranykor békéjében. Erről szó sincs! Legalábbis azoknak a babáknak az esetében, akiknek a szülei nem egyértelműen boldogok attól, hogy gyermekük fog születni. És ez majdnem mindannyiunknál így volt.

Olyan módszert adok a kezedbe, amihez nem szükséges semmilyen előképzettség. Nem kell pszichológusnak, kineziológusnak lenned, hogy segíthess másoknak, gyermekednek, családtagjaidnak. Nincs mellékhatása, nincs ellenjavallata, bárkinél, bármilyen probléma esetén használhatod az érintésterápiás módszert, nem tudsz vele ártani. És ez nagyon fontos!

Miben segít az eljárás?

  • Erőteljes lazító és nyugtató hatása van
  • Depresszió csökkentő
  • Növeli az önbizalmat
  • Oldja a félelmeket
  • Aki más módszerrel nem tud ellazulni, annak is segít az önkontroll  csökkentésében.
  • Újszülött kortól kezdve alkalmazható, ezáltal is csökkenteni lehet a születési, magzati traumákat.
  • Könnyedebb, lazább problémamegoldás.

Csak néhány kiragadott példa arra, hogy milyen jótékony hatásokat tudunk elérni.

Szeretnéd te is megtanulni? Szeretettel várlak!