Önismeret – önelfogadás
Szerző:
Kategóriák: Pszichológia

Önismeret

12 fontos állítás, amit ki kell tudnod jelentened önmagadról, amikor a tükör előtt állsz:

A szívemet és a megérzéseimet követem mindenkor

Nagyon figyelek a bensőmre, a belső hangomra. Amikor a szív és a logika között kell választani, akkor mindig a szívemre hallgatok. A szívem pontosan megmondja, nekem mi a legjobb. Az önismeret elvezet engem mindig a helyes irányba.

Büszke vagyok magamra!

Tudom, hogy jó vagyok, tudom, hogy a tőlem telhető legjobbat hozom ki mindig magamból. Az eredményeim nem Isteni adományok, azokért becsületesen megdolgoztam. Ezért nagyon büszke vagyok magamra. Az önismeretem napról napra erősebb bennem.

Különleges vagyok!

Egyszeri és megismételhetetlen vagyok. Különleges. Olyan tulajdonságaim vannak, amik kiválóvá tesznek. Nem az a fontos nekem, hogy hasonlítsak másokhoz, hanem, hogy hasonlítsak önmagamhoz.

Boldog és hálás vagyok!

Boldog vagyok, mert vagyok. Boldog vagyok, mert élhetek. Hálás vagyok a sorsomnak, hogy itt lehetek. Hálás vagyok a tanítóimnak, a szüleimnek. Hálás vagyok egyszerűen a létemért! Tudom, az önismeret segít engem az utamon.

A nekem leginkább megfelelő irányba fejlődök.

Mindig követem a belső hangomat. Számomra az a fontos, hogy a kijelölt utat, amit a leszületésemkor választottam, járhassam. Nem hasonlítani akarok másokhoz, nem megfelelni akarok másoknak. akkor tudom, hogy az utamon vagyok, amikor viszonylag rendben mennek a dolgaim.

Jól tudok bánni az időmmel.

Az időmet mindig jól beosztom. Előre megtervezem a tennivalóimat, mert csak így tudom megakadályozni, hogy az idő szétfolyjon a kezemből. Vannak terveim, amik előre visznek engem. Önbizalom nélkül nem tudnám véghezvinni a terveimet. Önismeret kell ahhoz, hogy mindig reális célokat tűzzek ki magam elé.

Őszinte vagyok magamhoz.

Amikor szomorú vagyok, akkor őszintén beismerem, és megengedem magamnak, hogy szomorú lehessek. Amikor örülök, boldog vagyok, akkor megerősítem magam ebben az érzésben. Amikor valami nem jó nekem, egy helyzet, egy kapcsolat, akkor őszintén szembe merek nézni az érzéseimmel.

Jó vagyok másokhoz.

Mindenkit a maga valóságában tudok elfogadni. Nem megváltoztatni akarok másokat, hanem segítséget felajánlani, ha látom, szükségük van rám. De nem leszek haragos, ha nem fogadják el a felajánlott segítséget.

Tudom, milyen érzés a feltétel nélküli szeretet.

Ismerem ezt az érzést és mindennap megerősítem, hogy feltétel nélkül szeretem magamat és másokat. Nem várok viszonzást a szeretetemért cserébe.

Megbocsátottam már mindenkinek, aki valaha is megbántott engem.

A harag és gyűlölet csak engem gyengítenek. Ezért kisöpröm ezeket az érzéseket magamból, elengedem azokat. Megértem, hogy aki valamikor megbántott, csak így tudott cselekedni, mert azon a szinten volt. Megbocsátok magamnak is minden elkövetett hibámért.

Teljes felelősséget vállalok és érzek az életemért.

Az életemért, annak alakulásáért egyedül én vagyok a felelős. Könnyebb lenne mutogatni másokra, de nem oldana meg semmit. Ez a felelősség kötelez engem arra, hogy mindig a legjobbat és legjobban tegyem az életem során. Megengedem magamnak, hogy hibázzak, mert a hibáimból is tanulok. Nagyon fontos számomra az önismeret állandó fejlesztése, tökéletesítése.

Nincs bennem sajnálat.

Ami elmúlt, az már megváltoztathatatlan. Nem kesergek a múlton, mert az a jelnemet és a jövőmet is megfertőzné. A kihagyott alkalmak miatt nincs bennem sajnálat. De megígérem magamnak, hogy az elkövetkezőkben sokkal jobban figyelek, és élek az élet felkínálta lehetőségeivel.

Úgy érzed, hogy minden ponttal egyet tudsz érteni, és meg is tudod valósítani azokat?

Ha igen, akkor nagyon jó úton haladsz az életedben.

Ha nem, akkor valamit változtatni kell, hogy változzanak a dolgaid.

Gyere el, és együtt megteszünk mindent annak érdekében, hogy önmagad lehess!