Te jól bánsz magaddal?

Mikor történt meg utoljára, hogy megdicsérted magad, vagy kijelentetted, hogy nagyon büszke vagy magadra? Az egytől tízes skálán hová tennéd az önbizalom mértékét? Amikor belenézel a tükörbe, vajon az az első dolog, ami eszedbe jut, hogy mennyire szereted azt az embert, aki visszanéz rád a tükörből? Egyáltalán, elismered, ha valamit jól csinálsz, örülsz a sikernek, vagy egyszerűen természetes dolognak tartod, ha elérsz valamit? Tudom, ezek a kérdések kicsit idegesítőek lehetnek számodra. De csak azért, mert tudod, hogy igazam van! Pontosan tudod, hogy nem értékeled magad eléggé, nem vagy elégedett magaddal. Az önbizalom gyenge lábakon áll nálad is, mint oly sok más embernél.  Lehet, nem is szereted magad megfelelő módon és eléggé. Ezzel nem vagy egyedül!

Ön-ostorozásban szuper vagy?

Nagyon dühös tudsz lenni magadra,  amikor  hülyeséget csinálsz, vagy egyszerűen csak nem úgy sikerül valami, ahogyan azt elképzelted? Mennyire érzel szégyent, kellemetlen érzést, amikor nem sikerül elsőre megoldanod valamit, amiről úgy gondolod, neked ezt már a kisujjadból kellene kirázni? Mennyire engeded meg magadnak, hogy hibázz? Hogy egyszerűen csak egy olyan ember légy, aki nem tökéletes a te fogalmaid szerint? Hidd el nekem, te is úgy vagy tökéletes, ahogy vagy! Ha nem lennének gyenge pontjaid, hiányosságaid, akkor már nem kellene itt élned a földön, akkor már mondjuk, egy angyal lennél, aki másoknak segít egy másik létformában.

Hogyan érzed magad?

Általában kiegyensúlyozott, nyugodt vagy, boldognak is mondható, vagy inkább állandó nyugtalanság, enyhe gyomorszorítás, örömtelenség jellemez? Szeretnél beleordítani a világba, de nem mered megtenni? Érzed, hogy valami bánt, de nem igazán tudod, mi is lehet az oka, hogy szomorú vagy? Tudod, érzed, hogy sokkal értékesebb vagy, mint elismered! Tudod, hogy az önbizalom fejlesztésért, erősítésért kiált. De nem tudod, mit és hogyan kellene tenned, hogy ez megvalósuljon.

Igen, ezeket az érzéseket én is megtapasztaltam magamon. És képzeld, rádöbbentem, hogy a legtöbb ilyen érzelmem a magzati koromban gyökerezik.

Magzati létünk hatásai az önbizalom alakulására

Ugyanis, ha ott nagyjából minden rendben van, minden ideális (ami sajnos, csak nagyon ritkán fordul elő!), akkor a pici emberke jól érzi magát, nyugodt és boldog. De, ha azt érzi, hogy kinn nincs minden rendben, esetleg nem várják akkora szeretettel, ahogyan arra szüksége lenne, akkor ő is szorong, fél, mi lesz vele, ha megszületik. Már ebben a kezdeti életszakaszában sérül az önbizalom.

Csak egy pici kutatási eredmény: Amerikában sok olyan kismamát figyeltek meg, akik szorongtak a kilenc hónap alatt. Majd a gyermekek életét figyelemmel kísérték egészen 35 éves korukig (lehetett volna tovább is). Azt találták, hogy ezek az emberek sokkal szorongóbbak, sokkal alacsonyabb önbizalom szinttel rendelkeznek, és gyakoribb közöttük a depressziós, pánikbeteg, mint egyébként.

Ebből is láthatod, mennyire fontos életünk ezen szakasza, amikor még nem is vagyunk kinn a világban, már olyan dolgok alapozódnak meg, alakulnak ki, mint például az önbizalom szilárd alapjai, amik aztán végigkísérhetnek az egész életünkön.

Lehet valamit tenni?

Hát persze! Szerencsére létezik egy olyan módszer, ami ezeket a problémákat meg tudja oldani! És ez egy csoda! E módszer segítségével, amit magam dolgoztam ki a tanulmányaim és csaknem húszéves gyakorlatom során, már az első alkalom után érzed, hogy elindult valami fejlődés. Erősödik az önbizalom, elégedettebb vagy önmagaddal, megtanulod szeretni, elismerni, becsülni magad! Nem kell szomorúan, fásultan, örömtelenül, vesztesként TÚLÉLNI az életet! Kell ennél több?!

Lehet boldogan, szerencsésen MEGÉLNI azt! Nem erre vártál ás vágytál egész életedben?!

Akkor ne habozz, keress meg akár e-mailben, akár telefonon, és végig fogva a kezedet, együtt megoldjuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A Te személyes önbizalom edződ

Telefonszámom: 30/285 70 47

E-mail: [email protected]