Miért olyan nehéz feldolgozni a fájdalmas gyermekkort?

Először is meg kell érteni, mi történt velünk gyermekkorunkban. Ez az első lépés ahhoz, hogy meggyógyuljon az a piciny gyermek, ott a lelkünk mélyén, aki valamikor, valakitől sérülést szenvedett.

A gyermekkorban elszenvedett trauma, legyen az fizikai (verés, szexuális erőszak, stb.), vagy lelki (szidás, lekicsinylés, stb.), sajnos sérülékennyé tesz minket felnőttként. Sokkal nagyobb esélyt ad az olyan betegségekre, mint a depresszió, idegesség, állandó feszültség, félelmek, aggódás, elhízás, viselkedési zavarok, párkapcsolati problémák, meddőség, egészségi problémák, mint például a különböző szívbetegségek.

A nehéz gyermekkor gyakran vezet alkoholizmushoz, drogok használatához, játékszenvedélyhez, vagy például ahhoz, hogy a személy, legyen az férfi vagy nő, pénzért árulja a testét. Ezekre azért van szüksége az egyénnek, hogy a benne, mélyen a lelkében érzett rossz érzést, fájdalmat tompítsa, egyáltalán érezzen valamit ezek helyett a fájdalmak helyett. Nyilván, ez pusztán illúzió, mert amikor elmúlik a révület, a szerek hatása, akkor jön a még fájdalmasabb valóság.
Ugyan valóban nagyon nehéz feldolgozni a fájdalmas múltat, de szerencsére van egy csodálatos módszer, ami segít ebben. Nem szabad belenyugodni abba, hogy az egész életet tönkreteheti a gyermekkor hatása.

Most álljon itt néhány ok arra, miért oly nehéz a gyermekkori traumák feldolgozása

 

  1. A gyermekkori sérülések hatására csak nehezen ismeri fel az egyén, hogy valójában hol is keresendő a fájdalom valódi oka.

A gyermeknek nincsenek előzetes tapasztalatai arról, hogy éppen valami nagyon rossz dolog történik vele. Mivel nincsenek ismeretei, ezért azt hiszi, ami vele történik, az normális. Különösen akkor, ha ezeket a traumákat az őt nevelő felnőttek okozzák neki. Gyakran, csak nagyon soká, amikor bekerülnek házasság révén egy egészséges családba, vagy ők maguk nevelnek  gyermeket, csak akkor látják meg, milyen károsító, betegítő, torzító is volt a gyermekkoruk. Sajnos, minél később kezdünk a gyógyításhoz, annál nehezebbé válik a gyógyulás, mert annyira beégnek ezek a minták a tudatalattiba, annyira normálisnak fogjuk fel, hogy csak nagyon nehezen engedjük meg magunknak a változást. De szerencsére, nem lehetetlen végleg búcsút inteni a gyermekkori fájdalmaknak, sérüléseknek.

      2. Az együttesen megjelenő problémák elfedik a probléma valódi forrását.

Akik alkoholt, drogot használnak, hogy csökkentsék a fájdalmukat, annyira arra figyelnek, hogy letegyék a poharat, vagy a drogot, hogy nem is veszik észre, hogy ezek csak tünetek. Az igazi probléma, a gyökér sokkal mélyebben, régebben keresendő. Sajnos, nagyon gyakran abbahagyják a kezeléseket, majd később újra belekezdenek. Többek között az ok lehet, hogy a „szesztestvérek” között elfogadottnak, szeretettnek érzik magukat. Módszerem épp ezeket a gyökereket tárja fel és szünteti meg véglegesen. Ekkortól már nincs szükség a tünetre, az alkoholra, vagy egyéb pótcselekvésre.

      3. A gyermekkori traumák biológiai károkat is okozhatnak

A traumák átprogramozhatják az agyban lévő válaszközpontokat, emiatt a személy elmaradhat a fejlődésben mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Sőt, tovább megyek, a különböző pótszerekhez is sokkal könnyebb a hozzászokás.

      4. A múlt feldolgozása azt jelenti, hogy emlékezni kell rá

Sajnos, nagyon sokan túl fájdalmasnak élik meg a gyermekkor újraélését. Ez valóban így van. De fájdalom nélkül nincs valódi, igazi gyógyulás. Csak tüneti kezelés, nem több. Nem árulok zsákbamacskát! Ahhoz, hogy végleg elengedjük ezeket a fájdalmakat, újra kell élni azokat. De utána garantáltan jön a gyógyulás, rengeteg energia szabadul fel, amit építő dolgokra használhatunk, ahelyett, hogy a régi fájdalmakat nyomjuk el.

Miért írtam ezt a cikket? Mert azt tapasztalom klienseimnél, hogy a gyermekkor feldolgozása nélkül nincs végleges gyógyulás. Miért engem válassz? Mert tudok neked segíteni, végig fogom a kezed, nem engedem el, nem hagylak magadra ebben a közös munkában!

 

Csak annyit kell tenned, hogy még ma felveszed velem a kapcsolatot, miért is várnál?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A te gyermeki lényed támogatója