Légzésterápia

Mielőtt elmondanám neked, mit is jelent a légzésterápia, milyen előnyei vannak, mit lehet vele megoldani, engedd meg, hogy nagyon egyszerű módon mondjak róla néhány szót.

Hogyan működik a légzésterápia?

Általánosságban elmondhatom, hogy a légzésterápiában fő célom, hogy támogassam az klienseimet abban, hogy mélyebben megismerjék önmagukat, hogy növekedjen az önbizalmuk, ezáltal egy sokkal boldogabb, sikeresebb, kiteljesedettebb életet tudjanak élni. Az életet megéljék, ne csak túléljék.

Tapasztalataim szerint minden problémánk  –  legyen az negatív gondolkodás, önértékelési probléma, önelfogadás, betegségek, párkapcsolati, szexuális gondok – mindig az önszeretet hiányából fakadnak.
Épp ezért, hacsak nincs sürgős helyzet, ténylegesen nem egy öngyilkosságot kell megakadályozni azonnal, akkor minden esetben a belső gyermeked megismerésével, ölelésével kezdjük a közös munkát. Az első alkalommal találkozol azzal a picurka gyermekkel, aki a lelked mélyén kuporog, és csak arra vár, hogy végre magadhoz öleld, hogy biztonságban érezze magát. Ez a találkozás nagyon megható lehet, hiszen látod, hogy a lelked mélyén élő apró gyermek mennyire vágyja a szeretetet, a figyelmet, mennyire szüksége van arra, hogy foglalkozz vele, hogy elfogadd őt, olyannak, amilyen. Ez a picurka gyermek valamikor régen, egészen kicsi korában érzelmileg megsérült. Közös munkánk eredményeként meggyógyul, szíve megkönnyebbül, nincs benne szorongás, félelem többé. Ugye, megéri?

 

 

Most következzen a tudományosabb oldala, amit szintén érdemes elolvasni, hiszen így teljesebb képet kaphatsz a módszerről.

A légzésterápia egy teljesen természetes módszer, a testünk gyógyító intelligenciáját erősíti, használja. Ez a terápia a légzés erejét hasznosítja gyógyuláshoz, a belső egyensúly, a test-lélek-elme egyensúlyának  megteremtéséhez.
Ki gondolta volna, hogy a légzés ennyi választ rejt magában!

Az első dolog, amit teszünk, amikor megszületünk ebbe a testbe, a belégzés, és az utolsó, amit teszünk, mielőtt elhagynánk ezt a testet, a kilégzés.
Amikor figyelünk a légzésünkre, segít nekünk a jelenben maradni és hallgatni a szívünkre. A szívritmusunk és az agyunk hullámai követik a légzésünk ritmusát, mintáját. A légzés a legfinomabb kapcsolódásunk az élethez. Amikor jól, mélyen és lazán lélegzünk, minden jól működik. A légzésterápia segít nekünk abban, hogy megéljük a pillanat szépségét.

A légzés a legerősebb energiaforrásunk, képes meggyógyítani a testünket, feloldani a múltban megélt traumák okozta blokkjainkat, feltárja a káros viselkedési, életvezetési mintáinkat, megmutatja, hol keletkeztek azok a lelki sérüléseink, amik miatt ma függők vagyunk akár valamilyen élvezeti szertől, akár kapcsolatoktól.  Támogatja, hogy feloldjuk a múltban elszenvedett sérelmek miatti negatív érzéseinket, esetleges molesztálási élményeinket, illetve támogatja a spirituális fejlődésünket. A légzésterápia homeopatikus módszer. Vagyis a légzés irányításával fel tudjuk oldani azokat a traumákat, amiket kora gyermekkorunkban eltemettünk magunkba jó mélyen.

Amikor stresszesekké válunk, idegesek vagyunk, félünk, dühösek leszünk, a légzésünk ritmusa megváltozik. Felszínessé válik, szaporábban vesszük a levegőt, ez felgyorsítja a szívverésünket, gyorsítja a pulzust. Emiatt a testünk sokkal több stressz-hormont termel, és kialakul az ördögi kör. Ma már ismert tény, hogy a legtöbb betegség okozója a krónikus stressz, legyen az vérnyomásprobléma, cukorbetegség, vagy akár a rettegett daganatos betegségek. Csupán a légzés lassításával és mélyítésével csökkenteni tudod a stressz a testedre és lelkedre gyakorolt káros hatásait.  Amikor ellazul a légzésed, ellazul az egész tested is, és beindul a gyógyulási folyamat.

A légzésterápia pozitív mellékhatásai (csak néhányat sorolok fel):

Erősíti az immunrendszert
Javítja az emésztőrendszer működését.
Lazítja az idegrendszert.
Fokozza a mentális, gondolkodási, koncentrációs képességet.
Az egész testben javítja az energiaáramlást.
Javítja a vérkeringést.
A szív munkáját támogatja azáltal, hogy csökkenti a pulzusszámot.
Növeli a tüdő kapacitását, a teljesebb légzésért.
Segít elengedni a káros szenvedélyeket (cigaretta, túlzott evés, alkohol, drog, stb.)
Növeli az akaraterőt.
Támogatja a test természetes gyógyító képességét.
Segít elengedni a negatív érzelmeket.
Egyre gyakrabban érzel pozitív érzéseket magadban.
Méregteleníti a sejteket, a belső szerveket és a vért.
Lecsillapítja és nyugtatja az elmét.
Mélyíti a meditációs tapasztalatokat, megéléseket.

Milyen esetekben hatékony a légzésterápia?

Idegesség, nyugtalanság.
Krónikus fájdalmak megszüntetése.
Düh, indulatkezelés.
Depresszió.
Pánikbetegség.
Függőségek (lehet az kapcsolati is), káros szenvedélyek megszüntetése.
Traumák, és poszttraumás stressz megoldása.
Gyász és veszteség feldolgozása.
Súlyos betegségek gyógyítása (daganatok)
Érzelmi megrázkódtatás és lelki betegségek.

Tanulj meg helyesen lélegezni, hogy tudj ellazulni, energiát gyűjteni és meggyógyítani a testedet, lelkedet és elmédet!

Ebben segítek neked. Ne késlekedj, még ma hívj! 30/285 70 47

Keller Gyöngyi a te személyes légzéstrénered:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keller Gyöngyi