Szerző:
Kategóriák: Egészség

Hogy a gyógyítás tényleg GYÓGYÍTÁS legyen! Schüssler só

Schüssler só a természetes gyógyítás

Schüssler sók a gyógyításban

Napjainkban egyre többen fordulunk a természetes gyógyítás módszerei felé, hiszen a gyógyszerek tele vannak mérgekkel, nagyon sok mellékhatást okoznak. Gyakorló édesanyaként én is azt kutattam, mik azok a szerek, amikkel nemcsak gyógyítás lehetséges, de megelőzésre is alkalmasak. A gyermekeimnek ebben is a lehető legjobbat szerettem volna adni. Így találtam rá a Schüssler sókra. Ezek a sók valójában tabletta formában kerülnek forgalomba, kellemes édeskés ízük van, így nem okoz gondot beadni a pici babáknak sem. Unokámat fél éves kora óta csak ezzel gyógyítja a lányom, és sokkal egészségesebb azóta, ráadásul ritkábban is betegszik meg, mint korábban. Vagyis ezek a sók nemcsak, hogy gyógyításra alkalmasak, de a szervezet természetes gyógyítóerejét is támogatják.

Honnan származnak a Schüssler sók? Csak egy nagyon rövid történet a sók eredetéről – Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler azt vizsgálta, hogy milyen ásványi sók találhatók szervezetünkben, majd azt is megnézte, hogy a különböző szervek mely sókat tartalmazzák nagyobb mennyiségben. Azt tudjuk, ha valamely alkotórész hiányzik a szervezetünkből, legyen az vitamin, nyomelem vagy ásványi só, akkor előbb vagy utóbb megbetegszünk.
Ennek során megállapította, hogy pl. az izmok elsősorban magnézium-foszfátot, a nyálkahártyák kálium-kloridot, míg a csontszövetek zömében kálium-foszfátot tartalmaznak. Innen már egyenes volt a következtetés: amikor egy-egy szervvel, működéssel probléma adódik, az annak megfelelő sót kell bejuttatni a szervezetbe, így biztosítva a gyógyulást.

Kutatásai alapján Schüssler 12 ásványi sót vett be a gyógyítás rendszerébe, és ezeket sorszámmal látta el. Ma is ezt a 12 sót alkalmazzuk megelőzésre és gyógyításra.
Miután meghatározta a 12 sót, Schüssler kutatta azokat a külső jegyeket, amelyek előre jelezhetnek egy-egy hiányállapotot, még mielőtt a betegség kialakulna. (Hasonló módon működik a talpdiagnosztika is. Ott a talpon megtalálható különböző reflexzónák jelzik előre a betegséget.) Az arcdiagnosztika alapjait Schüssler fektette le, majd részletesen az őt követő orvosok, mint pl. Dr. Kurt Hickethier dolgozták ki, és írták le. A tapasztalati tudomány azóta is folyamatosan bővül.

Hazánkban kétféle erősségű Schüssler só kapható: D12 és D6.

Hogyan hatnak a Schüssler-sók?

Hasonlóan a homeopátiás készítményekhez, a Schüssler sók is információs terápia elvén működnek. Ez azt jelenti, hogy a Schüssler só alkalmazásával azt az információt visszük be a szervezetbe, hogy mit kell tenni szervezetünknek a hiányállapot megszüntetéséhez.Például: amikor kálcium hiány lép fel  a szervezetben, Calcium Fluoratum, illetve Calcium Phoszphoricum bevitele szükséges. Ekkor a táplálékkal bejuttatott kálcium pontosan oda épül be, vagyis a csontokba és fogakba, és a kötőszövetekbe, ahol szükség van rá. Így nem fordulhat elő az, hogy a bevitt kálcium az erekben, vagy a vesékben, esetlegesen az ízületekben rakódjon le.

Hogyan alkalmazzuk a Schüssler-sókat?

Hasonlóan a homeopátiás szerekhez, a sók is a száj nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel, ezért fontos néhány alapvető szabályt betartani alkalmazásuk során. Előtte-utána legalább 15-20 percet nem ehetünk-ihatunk, mellőzni kell a mentolos és eukaliptuszos készítményeket. A napi egy-két kávé nem csökkenti hatásukat. Távol kell tartani a sókat az erős sugárzásoktól, pl. mobiltelefon, TV, stb. Egyszerre maximum négyféle sót alkalmazzunk, hiszen a kevesebb gyakran hatékonyabb. Általános szabály: a D12-es potenciált akut esetekben, míg a D6-ost, krónikus betegségeknél alkalmazzuk. A különböző potenciájú szereket nem vehetjük be egy napon.

12 Schüssler só, és a hozzájuk tartozó legfontosabb hatásuk

Nr.  1. Calcium fluoratum—a kötőszövetek rugalmasságának és a fogzománc erősségének a sója.
Nr.  2. Calcium phosphoricum—a csontok és fogak sója.
Nr.  3. Ferrum phosphoricum—elsősegélyszer és gyulladások első fázisának a sója.
Nr.  4. Kalium cloratum—a nyálkahártyák, savós nyálkahártyák és mirigyek sója.
Nr. 5.  Kalium phosphoricum—az agy energiaellátása és természetes antidepresszáns, valamint tanulás sója.
Nr.  6. Kalium sulfuricum—a méregtelenítés sója.
Nr.  7. Magnesium phosphoricum—a görcsök (legyen az menzeszgörcs, fejfájás, izomgörcs, stb.) sója.
Nr.  8. Natrium cloratum—a só-vízháztartás sója.
Nr.  9. Natrium phosphoricum—az elsavasodás megakadályozója.
Nr. 10. Natrium sulfuricum—természetes vízhajtó.
Nr. 11. Silicea—a megelőzés és szépség sója.
Nr. 12. Calcium sulfuricum—az elhúzódó gennyes folyamatok (fekély, pattanások) sója.

Milyen sókat tartsuk otthon a házipatikánkban?

Bár az arcdiagnosztikát bízzuk képzett szakemberre , a Schüssler sók akkor is képezhetik házipatikánk alapját.
Talán a két legfontosabb só, amiket feltétlenül tarthatunk otthon: a Nr. 3. és a Nr. 7.
A Nr. 3-as sót alkalmazhatjuk kezdődő náthánál, izomsérülésnél, horzsolásnál és minden olyan sérülésnél, ahol esély van gyulladásra (elsősegélyszernek is hívjuk).
A Nr. 7-es sót fájdalmak esetén, görcsöknél alkalmazhatjuk sikeresen.

A következőkben a Schüssler sókat veszem sorra részletesen, hogy mikor, milyen betegségre és milyen adagolásban szedhetők. Illetve a sókhoz tartozó arcdiagnosztikai jellemzőkről is beszélek majd.

Fordulj hozzám bizalommal, hiszen képzett Schüssler arcdiagnoszta vagyok.

Fordulj hozzám bizalommal, hiszen képzett Schüssler arcdiagnoszta vagyok.

A Schüssler sók alkalmazása és a hozzá kapcsolódó arcdiagnosztika elemzés elsajátítható tanfolyamaimon.

További információ, tanácsadás, konzultáció:
Keller Gyöngyi 30/285-70-47, időpont egyeztetéssel.