A boldogság tanulható

Vajon mi tesz minket boldoggá? Mennyire vagyunk igazán boldogok? Meddig tart a boldogság állapota? Számos kérdés merül fel bennem ezzel kapcsolatban. De gondolom, ezzel Te is így vagy.

A boldogság egy-egy röpke pillanat, aminek elmúlásával visszaáll kedélyünk az alap állapotra. Ez az alap állapot (nevezzük elégedettségnek) fontos részünk. Ugyanis, ha folyamatosan elégedettek tudunk lenni, akkor a boldogság érzése is tovább velünk maradhat.

Mi is az elégedettség? Ez nem a boldog pillanatokból táplálkozik, hanem a pozitív érzéseinkből. Az elégedettség, boldogság nem természetes útitársunk, ezt ki kell alakítani és folyamatosan erősíteni. Hogyan tudjuk ezt megtenni? A legalkalmasabb erre a meditáció, amikor befelé figyelünk, magunkra. Ekkor kívül hagyjuk a gondokat, problémákat.

Van egy nagyon egyszerű, de rendkívül hatékony módszer, a nyitott szív meditáció:

Először is lazulj el, ezt a legkönnyebben a légzéseddel tudod megtenni. Csak a légzésedre figyelj egy ideig, gondolatban kövesd a levegő útját. Azt fogod tapasztalni, hogy lassan megnyugszol, légzésed egyenletessé és méllyé válik. Ez az ellazult állapot.
Amikor már úgy érzed, kicsit ellazultál, kérlek, hogy csak a szíved területére figyelj, de közben továbbra is egyenletesen lélegezz. Érezd a szíved dobbanását, köszönd meg neki áldozatos munkáját, amivel egész életedben szolgál Téged. A hála érzése a legerősebb energiánk.
Most gondolj egy olyan személyre, akit teljes szívedből, nagyon szeretsz. El is képzelheted, hogy ott álltok egymással szemben. És közben érzed, hogy lágy, meleg érzés önt el.
Ezt a meleg, lágy érzést terjeszd ki az egész testedre. Érezd minden porcikádban.
Majd gondolj a környezetedben lévő emberekre, és azokra is terjeszd ki ezt az érzést. Ezt a lágy, meleg, szeretetteljes érzést.

Elég, ha egy héten kétszer elvégzed ezt a meditációt. Az eredményen Te magad is meg fogsz lepődni. Azt fogod tapasztalni, hogy sokkal pozitívabb érzelmeid lesznek, sokkal optimistább leszel, és hittel, bizalommal tekintesz a jövőd felé (gyakori probléma, hogy félünk a jövőtől, és ez a félelem megakadályoz minket abban, hogy megéljük a jelen boldog pillanatait). Ettől azt egyszerű gyakorlattól javulhatnak emberi kapcsolataid, egészséged, mentális és pszichés állapotod.

Ugyan már, ettől lesz majd jobb az életem? Igen! Ettől! Miért?

Nagyon egyszerű a magyarázat: amikor pozitív a hangulatunk, boldogság jár át minket, jobban megy minden, kreativitásunk is előtérbe kerül. Gondolj csak egy olyan helyzetedre, amikor felszabadult és vidám voltál. Akkor könnyebben oldottad meg az előtted álló feladatokat, nem szorongtál. Ennyire egyszerű.
És lassan kialakul, megerősödik Benned az elégedettség. Bizalommal leszel az élet iránt, és tudod, hogy a sorsodat Te magad irányítod. Ez önbizalmat, erős belső tartást ad, aminek segítségével minden nehézséget legyőzhetsz.

Már ma kezdd el! Nem érdemes várni vele!

Ha kitartóan gyakorolsz, és mégis elmarad a vágyott eredmény, a boldogság érzése, akkor gyanítani lehet, sokkal mélyebben, a tudatalattidban vannak olyan blokkok, amik megakadályoznak téged abban, hogy a boldogság életed természetes része legyen. Felteszem a kérdést: Boldog gyermek voltál?

Mit tehetsz ekkor?

Nincs más tennivalód, mint felhívsz, vagy írsz nekem!

Fő célom az életben:

Visszaadni neked, neki, az embereknek a boldogság, a boldog életbe vetett hitet, vagyis el tudd hinni, hogy lehetsz még boldog. És persze, megtanítani őket, téged arra, hogyan lehet a boldogság állandó útitársad az életutadon, és hogyan tudod megtartani ezt az állapotot, a boldogság állapotát egy életen át.

Ne késlekedj, még ma hívj fel, mert minden boldogság nélkül eltelt nap elveszett idő!

Telefonszámom: 30/285 70 47. Szeretettel várom hívásod!