A párkapcsolat boldoggá tételéhez három alapvető dolog kell

A párkapcsolat soha nem egyszerű, de sokkal könnyebb, mint gondolnád!

A párkapcsolat manapság nem könnyű dolog. Ezt mindannyian tudjuk. Elvakíthat minket a féltékenység, feszültek lehetünk attól, hogy kompromisszumokat kell kötnünk, vagy akár azt érezhetjük, hogy a párunk nem méltányol minket eléggé. Ezek miért jelentenek problémát a kapcsolatban? Mert félünk! Félünk, hogy nem vagyunk elég jók, hogy nem tudunk annyira szeretni, mint a másik, hogy nem tudjuk kimutatni a szeretetünket eléggé, hogy nem vagyunk elég szerethetők, és bármikor elhagyhatók vagyunk. Ne gondold, hogy ezek a problémák ritkák! Sőt! Nagyon is gyakoriak! Amikor szeretünk valakit, akkor nagyon sok szenvedély is van bennünk. Amikor szenvedélyesek vagyunk, akkor a tűz is lángol bennünk. Ezt a tüzet gyakran nagyon nehéz kontroll alatt tartani. Mind magunkban, mind pedig a párunkban. De ez szükséges a párkapcsolathoz. Mindig a feszültség tartja életben a kapcsolatot, mert lehetőséget ad a fejlődésre, a kapcsolat kitágítására, erősítésére. A párkapcsolat az élet egyik értelme!

Szükségünk van társra

Mi emberek, szociális lények vagyunk, vagyis szükségünk van társaságra, arra, hogy tartozzunk valahová, valakihez. A magyar nyelv csodásan fejezi ki, amikor egy férfi az asszonyáról beszél: „a feleségem”. A másik felem. Fontos nekünk, hogy olyan emberek legyenek körülöttünk, akiket szeretünk, és akik szeretnek minket. Különösen a szeretett lény. Semmi nem lehet jobb, mint összeölelkezve heverészni, amikor érzed, hogy a társad átölel, és hozzábújhatsz. Ez mennyei! Ezek az éltető dolgok, amik a párkapcsolatot olyan csodálatossá teszik, egyben meg is nehezítik azt.

Még mindig két lélekről, két testről, két elméről beszélünk, mindketten saját, a világról való véleménnyel, látásmóddal, tervekkel, elvárásokkal rendelkeznek. De ha megtaláljuk azt a módot, hogy ezeket közelítsük egymáshoz, az valami fantasztikus, de egyben őrülten nehéz is.

Hogyan tudod mindezt működővé tenni, és mit kell tenned azért, hogy jól működjön a párkapcsolatod?

 

Mutatok neked három fontos alapszabályt, ami nélkül nem működhet hosszú távon boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, szerető párkapcsolat.

Beszélgessetek sokat – Beszélgessetek, legyetek nyitottak. Ne ítélkezz a másik felett! Ne magyarázd, értelmezd, mit érez a párod! Amíg beszélgettek, mindent meg tudtok oldani, ami problémaként merül fel köztetek. Nem fogtok mindenben egyetérteni. Ez nem baj! De el kell mondanod, meg kell osztanod a társaddal, mi a legfontosabb neked. Ha ezt megteszitek, sokkal biztosabb, hogy olyan kompromisszumot tudtok kötni, ami mindkettőtöknek jó.

Testi érintések – Maradj mindig ténylegesen ott a társad mellett. Őrizzétek meg a szenvedélyességet! Emlékezz azokra az időkre, amikor az első randevútokra készültetek! Érezd azt a vibrálást a gyomrodban, mintha pillangók szálldosnának benned! Éleszd fel ezeket az időket! Randevúzzatok rendszeresen! Meglátod, mennyire más élményt ad, mennyire fel tudja dobni a párkapcsolatodat, amikor nem együtt elindultok el valahová, hanem a városban találkát beszéltek meg! Legyenek ezek a randik élvezetesek és kalandosak! (Amikor mi a az évfordulónkat ünnepeltük, elmentem otthonról, mielőtt a Párom hazaért volna. Majd írtam neki egy SMS-t, hogy hol várom. Hát persze, az első találkozásunk helyszíne volt az! Tudod, milyen csodálatos volt újra élni, érezni az első találkozás izgalmát?) Mutasd ki, mennyire szereted a társad! Engedd, hogy ő is kimutathassa feléd ugyanezt!

Támogassátok egymást az álmok megvalósításában és a célok elérésében – Teljesen mindegy, te mit gondolsz ezekről!  Ezek az ő álmai és céljai, nem a tiéid. Ezért akarja ő megvalósítani ezeket, és nem te! Tegyél meg mindent azért, hogy bátorítsd és támogasd párodat abban, hogy elérje azokat! Semmi nem okoz nagyobb örömet nekem például, amikor látom, hogy a Párom mennyire boldog, amikor eléri, amit szeretne, amiért nagyon keményen megdolgozott! Légy nagyon büszke rá, és ünnepelj vele együtt! Ez mind közelebb visz titeket egymáshoz, és mélyíti, erősíti párkapcsolatotokat!

Tedd meg ezeket a dolgokat, és látni fogod, hogy sokkal könnyebbé válik párkapcsolatod, mint gondolnád! Legyetek nyitottak egymással, tartsátok meg a gyakori ölelést, támogassátok egymást. Úgy bánj a pároddal, ahogyan szeretnéd, hogy ő bánjon veled!

Hidd el: sokkal mélyebb, tartalmasabb szeretet és boldogság lesz a részed!

Ha bármi nehézséged adódna, ha úgy érzed, ezt egyedül nem tudod kivitelezni, csak keress meg bátran! Segítek neked, hogy mindent, de minden lehetségest kihozzuk a párkapcsolatodból!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keller Gyöngyi a Te párkapcsolati tanácsadód