Szerző:
Kategóriák: Egyéb, Párkapcsolat

Párkapcsolat boldogsága – 10 fontos szempont

 

Minden boldog párkapcsolatban szükséges, hogy mindkét fél arra törekedjen, hogy hosszú távra tervezzék közös életüket, és soha ne adják fel, ne legyen menekülő útvonal a kapcsolatból. Itt van a tíz legfontosabb szempont, ami nélkül nincs boldog párkapcsolat.

1. A vita ne mélyüljön el köztetek

Minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, viták. Amikor két ember együtt él, előfordul, hogy elveszítik türelmüket, higgadtságukat. Ekkor a te felelősséged is, hogy nyugtasd le magad és partnered, amilyen gyorsan csak tudod. Kell találni megoldást, és mihamarabb befejezni a vitát. A boldog párkapcsolatban élők nem maradnak benne a harcban, hanem megoldják a problémát. Erre mindkettőtöknek egyformán törekednetek kell

2. Közös időtöltés

A boldog kapcsolatban élők elegendő minőségi időt töltenek egymással. Ez azt jelenti, hogy olyan tevékenységeket végeztek, olyan programokat szerveztek, ami mindkettőtöket feltölt, ami kellemes számotokra, ami élményekkel ajándékoz meg benneteket. A boldog kapcsolat még boldogabbá és egészségesebbé válik, ha eltöltötök egy romantikus estét, elmentek egy gyertyafényes vacsorára, csak ketten

3. Tanítsátok egymást

Nagyon sokat tudtok egymástól tanulni. Hiszen mindketten rengeteg előzetes tapasztalattal mentetek bele a kapcsolatba. A boldog kapcsolatban élők folyamatosan csiszolják mind saját, mind pedig a párjuk személyiségét, azáltal, hogy megerősítik a jót egymásban. Ha te is szeretnéd, hogy a párkapcsolatod ne haljon el, akkor alkalmazod ezt a hasznos eszközt, és segítségként veszed, ha párod szeretne megtanítani valamire, nem pedig kritikának fogod fel

4. Feltétel nélkül bíztok egymásban

A boldog párok feltétel nélkül és vakon megbíznak egymásban, nincs bennük egy szemernyi kétség sem a másik miatt. Nem nézed meg a telefonját, az e-mailjeit, nem hallgatózol, nem nyomozol. És persze, a párod sem teszi ezt. Ehhez arra van szükséged, hogy először magadban bízz meg feltételek nélkül. Ugyanis, ha magadban nem bízol, akkor helyet kap a féltékenység, bizalmatlanság, kétségek

5. Tisztelitek egymást

 

Nincs boldog párkapcsolat kölcsönös tisztelet nélkül. A legjobb kapcsolatban élők az élet minden területén tisztelik társukat. Mindketten különbözőek vagytok, nem vagytok azonosak, különböző véleményetek lehet dolgokról. Ez azonban nem szabad, hogy a kapcsolatot megkérdőjelezze!

6. Mindenben támogatjátok egymást

 

Amikor azt mondod, szeretsz valakit, akkor ez egy nagyon komoly és fajsúlyos kijelentés. Hiszen ezzel kijelented, hogy mellette vagy jóban, rosszban, és mindenben támogatod, segíted. Ha csak akkor vagy igazán mellette, amikor jókedvű, vagy kedves veled, amikor mosolyog, amikor jó dolgok történnek vele, és amikor rosszkedvű, szomorú, letört, akkor nem tudsz vele mit kezdeni, nem tudsz igazán mellette lenni, nem tudsz neki segíteni, akkor a szereteted nem igazi. Persze, az is fontos, hogy te is tudj segítséget kérni, amikor nehéz időkön mész keresztül, amikor szükséged van a támogatására.

7. A boldog párkapcsolat nem a versengésről szól

Nagyon sok olyan kapcsolatot láttam már, ami megszakadt, mert a társak között valamilyen témában versengés volt köztük. Jegyezd meg, és mindig emlékezz, hogy soha, de soha nem lehet köztetek versengés. Nem arról szól a kapcsolatod, hogy ki a gyorsabb, ki a rátermettebb! Mindenkiben lehet hibát találni. Aki keres, az talál! Ha a jó tulajdonságaira koncentrálsz, akkor a versengés lehetőségét kizárhatod!

8. Figyelj őszintén!

A boldog kapcsolatban élők mindig tudják, mikor kell figyelni. Fontos nekik, hogy figyeljenek egymásra, hogy megfelelő választ adjanak a különböző jelekre, ami a társuktól jön. Amikor a másik szomorú, akkor ne faggasd, mi baja van. Egyszerűen csak öleld meg, simogasd meg! Ennyi elég.

9. Megfelelő intimitás

A boldog párkapcsolatban élők gyakran megölelik, megcsókolják egymást. Ez számukra természetes. Minden lehetséges alkalmat kihasználnak az érintésre. Nem tudnak úgy elmenni egymás mellett, hogy ne érintsék meg a másikat. Az ölelés, az érintés nemcsak boldogabbá tesz, de erősíti is a kapcsolatodat.

10. Reális elvárásaid legyenek a társaddal szemben

A párkapcsolat furcsává és boldogtalanná válik, amikor azon kezdesz gondolkodni, hogy álomvilágban élsz. Mindketten emberi lények vagytok, hibákkal, erényekkel. Tehát fontos, hogy reális elvárásaitok legyenek egymással szemben. Az igazán boldog kapcsolatban élők pontosan tudják, mit kérhetnek, és mit várhatnak el a másiktól. Tudják, hogy a kapcsolatuk nem egy szirupos romantikus film, hanem kemény valóság.

Ez mind csak illúzió! Ilyen kapcsolat nem létezik!

Ezt gondolod? Egyetértek veled! Hiszen, ha körül nézel magad körül, nem ilyen kapcsolatokat látsz a világban.

Épp ezért azt a célt tűztem ki magamnak, hogy egyre több boldog párkapcsolatban élő ember vegyen körül minket, hiszen ezáltal egy sokkal egészségesebb, boldogabb világban élhetünk valamennyien!

Hogyan tudod ezt elérni? Nagyon egyszerűen! Csak hívj fel, írj nekem, a részleteket, tennivalókat megbeszéljük!