9 ötlet a boldogsághoz

Amikor nem érezzük magunkat jól, nem érezzük, hogy boldogak lennénk, ez általában azért van, mert valami nem működik úgy, mint régen. Hajlamosak vagyunk arra, hogy erre az egy vagy két dologra fordítsuk a figyelmünket, és közben nem vesszük észre, mennyi minden szép és jó van körülöttünk. Bizony, az apró dolgok értékelésének képessége különbözteti meg a jó napunkat a rossztól. Hidd el, minden napnak megvan a maga szépsége, csak észre kell venni és értékelni. Hoztam neked 9 ötletet a boldogsághoz.

Adj magadnak esélyt, hogy jobban érezd magad! Hogyan?

Gondolj arra, milyen csodálatos volt előző este a naplemente! Tervezd el, hogy ma is megnézed! A természet ezen gyönyörűsége lehetőséget ad neked, hogy a benső nyugalmad megerősödjön. Lehet, először csak az elméddel fogod fel ezt a csodát, de engedd, hogy ez az élmény mélyen a szívedbe hatoljon! Itt van erre a legnagyobb szükséged.

Mondd el valakinek, hogy mennyire hálás vagy, amiért az életed része!

Ne fukarkodj a dicséretekkel! „Nagyon klassz volt veled egy nagyot beszélgetni!”, „Köszönöm, hogy vagy nekem!”, „Hálás vagyok, hogy ilyen szuper barátom van!” Hidd el, ha te elismersz másokat, akkor ezt fogod visszakapni!

Cselekedj valami jót ismeretlenekkel!

Mondok egy példát: A napokban elmentem a piacra bevásárolni, és tömve volt a parkoló. Találtam egy helyet, örömmel be is parkoltam. Amikor jöttem vissza a vásárlásból, látom, hogy érkezik egy újabb autó, de nincs üres hely. Szóltam neki, hogy én épp kiállok, és be tud parkolni. Ugye, ez nem kerül semmibe, és jó érzéssel tölthet el, hogy tudsz segíteni. Ezt is visszakapod valamikor, valakitől.

Láss mást is a világból!

Menj el sétálni, és láss meg olyan dolgokat, amiket azelőtt soha nem vettél észre! Keress, figyelj! Amikor erre koncentrálsz, elfelejted a bánatodat, rossz kedvedet. Mert az elménk egyszerre csak egy dologra tud figyelni!

Légy önkéntes segítő a környezetedben!

Semmi nem olyan felemelő, mint segíteni azokon, akik rászorulnak. Ekkor meglátod, mennyire lehetsz hálás az életedért. Egészséges vagy, szerencsés vagy, nem vagy kiszolgáltatott helyzetben. Értékeld! Az egyik legnagyobb, legerősebb boldogság faktor, ha tudsz segíteni. Amikor valakinek segítő kezet nyújtasz, a hála és szeretet, amit cserébe kapsz, eltölti a szívedet.

Gondolj arra, mennyi mindent megoldottál már!

Még ha most nem is olyan fényes az életed, amilyet szeretnél, ha visszatekintesz, megláthatod, mennyi segítséget kaptál a sorstól, mennyi mindenen mentél keresztül, mennyi eredményt elértél már életed során.

Higgy magadban!

Ha tudod, tudatában vagy annak, hogy te egy jó ember vagy, akkor nem kell, hogy arra figyelj, mások mit gondolnak, mit mondanak rólad. Az a fontos, hogy te legbelül érezd, hogy értékes és szerethető vagy! Ettől aztán jöhet a boldogság érzése.

Kisállat

Ha nincs körülötted senki ebben a pillanatban, akivel együtt lehetnél, menj el sétálni a kutyusoddal, ha van, vagy játssz a cicáddal, vagy menj el egy kisállat menhelyre és fogadj örökbe egyet! A kisállatoknak nagyon erőteljes terápiás, gyógyító hatásuk van. Sok kliensemnek áttörést hozott az életében, hogy háziállatot vett magához.

Higgy a belső hangodnak!

Az, hogy értékeld az életed, nem tud mindig működni. Hiszen most is ezt a cikket olvasod, tehát, van valami gond az életedben. A hála egy útja annak, hogy megbocsáss magadnak azokért a hibákért, amiket a múltban elkövettél. Ígérd meg magadnak, hogy még egyszer nem követed el újra! Tanulj a hibákból! Szerintem a saját hibáinkból tudunk a legtöbbet tanulni! Mondok egy példát: amikor a lányom kicsi volt, kályhával fűtöttünk. Többször mondtam neki, ne fogja meg, hiszen forró és megégeti a kezét. Addig-addig sertepertélt, míg megfogta. Persze, nagyon csúnyán megégette a kezét, de megtapasztalta, megtanulta, hogy nem szabad a forró kályhát megérinteni. Ennyire egyszerűen tudunk okulni! A boldogság sokszor nagyon apró dolgokon múlik!

Ha még ezek után sem érzed magad boldognak, gyere el, és együtt megoldjuk!

Még ma hívjál fel (30/285 70 47), vagy írjál e-mailt ([email protected]

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keller Gyöngyi a Te boldogságtrénered

Minden nap, amit nem boldogan töltesz el nagy luxus elpocsékolni!